Red Bull Bedroom Jam Studio

29 februari 2012 geplaatst in Bedroom Jam Studio
Vorig jaar kende het internationale project Red Bull Bedroom Jam zijn eerste Belgische editie. Het project mobiliseerde 200 bands en hun fans tot een heuse strijd om een podiumplaats op Graspop Metal Meeting. Drie laatste finalisten mochten op dat podium hun kunnen bewijzen. Uiteindelijk mocht de winnaar een plaat opnemen in de Londense Red Bull studio.


Dit jaar slaan TRIX en Red Bull de handen in elkaar en wordt de Red Bul Bedroom Jam Studio opgestart. In het muziekcentrum worden jaarlijks vier bands uitgenodigd om hun debuutplaat in te blikken.

Vier keer per jaar selecteert een team van professionals een jonge Belgische groep. Hierna duikt deze groep de studio in, samen met een producer, waar ze dan hun debuutplaat opnemen. Deze wordt dan later voorgesteld in de TRIX Club.


De eerste band die binnenkort de Red Bull Bedroom Jam Studio in kruipt is Dóttir Slonza.


Dóttir Slonza is het geesteskind van Izja Rutten (Kuskessarma, Deadsets). ZIj schreef in gezelschap van rondslingerende sokken, lege koffietassen en pakjes tabak de beginselen van Dottir Slonza. Waarna ze, gewapend met demo’s, op zoek ging naar een live band. Het resultaat is een collectief vreemde snuiters op een niet alledaags instrumentarium. Samen maken ze breekbare, meerstemmige popliedjes met een assymetrisch karakter.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties om weer te geven. Plaats zelf een eerste reactie.

Reageer

Je bent niet ingelogd. Log in, of registreer om te reageren


Vlaamse Minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel kbc studio brussel red bull maes antwerpen mtv